- Kategórie blogu
- Šport a turistika
BICYKLE
FITNESS
SILOVÝ TRÉNING
ŠPORT
KORČUĽOVANIE SLACKLINE
ARMY
VOĽNÝ ČAS A CESTOVANIE
INÉ
Blog

03.08.2020
Čo bude užitočné pre amatérsky futbalový tím?
70., 80. a 90. roky sú časom futbalových tímov na záhrade. Moji priatelia organizovali a hrali skutočné zápasy na počesť. Boj bol tvrdý a tenisky snív...
čítať celé

03.08.2020
Batoh pre rybárov
Ponuka rybárskych batohov na Allegro je široká. Existujú lacné verzie (pre začiatočníkov), ktoré sa dajú použiť aj ako mestské batohy. Existujú tiež š...
čítať celé

03.08.2020
Cvičenie na tvarované boky
Existuje len málo takýchto šťastných ľudí, ktorí nestrávili jednu noc spaním pod viečkami. Samozrejme, môžete to vidieť predovšetkým na bruchu, ale so...
čítať celé
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
03.08.2020
Výrobky podporujúce citlivosť na inzulín
Inzulín je najviac anabolický a antikatabolický hormón v našom tele. Citlivosť na inzulín je správna reakcia buniek na signál vysielaný týmto hormónom, ktorý sa prejavuje účinným vychytávaním uhľohydrátov a aminokyselín z krvi. Nedostatočná fyzická aktivita a zlé stravovacie návyky vedú k inzulínovej rezistencii. Správne fungujúci pankreas produkuje inzulín, ale bunky tela sú čiastočne hluché voči informáciám, ktoré vysiela, čo spomaľuje pokles hladiny cukru v krvi.
Prvou oblasťou, ktorá trpí inzulínovou rezistenciou, je svalové tkanivo. Aj malé narušenie citlivosti na inzulín vedie k ťažkostiam pri budovaní svalov a dokonca aj pri udržiavaní ich konštantnej veľkosti. Ukladanie tukov je jednoduchšie, pretože adipocytová odpoveď na inzulín klesá ako druhá. Keď svalové vlákna trochu nechcú odoberať glukózu a aminokyseliny z krvného obehu, je to prospešné pre subkutánny rezervný tuk a stráca našu siluetu. Pokročilá inzulínová rezistencia prispieva k rozvoju obezity, cukrovky typu 2, aterosklerózy, metabolického syndrómu a rakoviny.
Ako zlepšiť citlivosť na inzulín?
Dva najdôležitejšie faktory ovplyvňujúce účinnú absorpciu glukózy a aminokyselín vo svalových bunkách sú fyzická aktivita a správna strava. Sedavý životný štýl predstavuje vážne ohrozenie metabolického zdravia ľudského tela. Každý typ cvičenia pozitívne ovplyvňuje citlivosť svalov na inzulín, ale s rastúcou intenzitou je tento efekt výraznejší.
Najlepšie v tomto ohľade sú vytrvalostné alebo silové vytrvalostné disciplíny s krátkym časom intenzívneho úsilia (napr. tréning HIIT na kardio strojoch) a silový tréning. Monotónna a mierna fyzická aktivita (napr. chôdza) má pozitívny vplyv na metabolizmus inzulínu a uhľohydrátov.
Strava je prinajmenšom rovnako dôležitá ako šport. Mali by ste čo najviac redukovať rafinované jednoduché cukry (sladkosti, sladené nápoje, cukor) a odstraňovať tuky (niektoré tvrdé margaríny, smažiace tuky, sladkosti), pretože tieto dve zložky sú pre nás najhoršie. Sacharidy sa musia dodávať s nízkym obsahom GI a musia sa rozdeliť do niekoľkých rovnakých dávok počas celého dňa, aby sa zabránilo obrovským zvýšeným hladinám cukru v krvi. Môžeme si dovoliť najväčšiu časť škrobu v období po tréningu, aj keď je neskoro večer.
Výrobky zlepšujúce citlivosť na inzulín
Správna reakcia buniek na inzulín je synonymom ľahkosti spaľovania tukov a budovania svalov, čo sa prejavuje zvýšením účinnosti našich akcií smerom k získanie atletickej a atraktívnej postavy. Niet divu, že okrem zmeny stravovacích návykov a zvyšovania času stráveného fyzickou aktivitou sa snažíme podporovať citlivosť na inzulín nákupom produktov, ktoré majú potenciál ho zvýšiť.
Korenie je jednou zo skupín ingrediencií známych pre zlepšenie bunkovej citlivosti na glukózu, s dôrazom na škorica. Je to výrobok, ktorý je už roky známy svojím vplyvom na rovnováhu inzulín-glukóza. Znižuje hladinu cukru v krvi a má pozitívny vplyv na celý lipidový profil, t. J. Jednotlivé cholesterolové frakcie a triglyceridy. Okrem toho škorica zabraňuje infekciám, zlepšuje trávenie a má pozitívny vplyv na mozog.
Táto zložka stojí za to použiť relatívne veľké množstvá ako ochucovadlo alebo nákup. čierny čaj. kardamon. Pitie v tomto ohľade tiež pomáha v tomto ohľade pri každodenných kulinárskych návykoch kurkuma a výťažok zo škorice vo forme doplnku. Pokiaľ ide o iné korenie, venujte pozornosť
Jeden z najsilnejších antioxidantov používaných v priemysle doplnkov, ktorým je chróm, je známy svojím pozitívnym účinkom na citlivosť na inzulín. Pre ľudí s nadmernou chuťou po sladkostiach sa zvyčajne odporúča dodatočná dodávka tohto prvku. kyselina alfa lipoová (ALA). Táto zlúčenina sa používa nielen pri športových doplnkoch, ale aj u pacientov trpiacich cukrovkou. Ďalším dôležitým doplnkovým bodom na mape zvyšovania účinnosti absorpcie glukózy je Chróm je súčasťou glukózového tolerančného faktora (GTF), ktorý zvyšuje bunkovú odpoveď na inzulín.
Ryby ovplyvňujú všetko vrátane citlivosti na inzulín, EPA a DHA, t. J. Omega-3 mastné kyseliny s dlhým reťazcom, sa vyskytujú v mnohých výrobkoch týkajúcich sa zdravia. Stačí povedať, že z nich sa vyrábajú štyri triedy tkanivových hormónov. Nedostatok týchto dvoch častíc, celkom bežný v západných spoločnostiach, vedie k zníženiu citlivosti na inzulín. Ak naše menu pravidelne neobsahuje ryby, najmä tučné morské druhy, mali by ste získať EPA a DHA v kapsulách. Olej z tresčej pečene alebo
olivový olej (väčšinou omega-9), pričom často siahajú po mastných rybách alebo dopĺňajú DHA a EPA. olej z ľanových semienok (väčšinou omega-3) a V tejto veci hrá veľmi dôležitú úlohu aj pomer omega-3 k omega-6 mastným kyselinám, ktorý je v západných spoločnostiach veľmi posunutý doprava. Podľa výskumu vedcov by mal byť v rozmedzí 2–5 a zvyčajne sa pohybuje okolo 1-5. Ak to chcete zmeniť, mali by ste sa vyhnúť konzumácii slnečnicového oleja a semien hrozna a nahradiť ich